Fredagsmys, lyckoindex och sociala medier

fredagsmys

Fredagar är väl ändå veckans bästa dag? Många passar på att gå hem lite tidigare från jobbet. Man styr stegen mot närmaste fläskfilé, köper en flaska rött och laddar sedan upp för fredagsmys och kvalitetstid. Och kanske även lite sociala medier.

Selfies, matbilder och husdjur

Men, det visar sig också att fredagens avslappnade och ofta positiva inverkan på vårt humör gör oss rackarns jäkla aktiva (läs kreativa, när vi glatt postar stenhårt arrangerade bilder på mat, husdjur och våra respektive) på sociala medier. Inte minst på Instagram och Facebook. Faktum är att även vi på Kreativ Kraft blir lite extra taggade just på fredagar.

sociala medier, fredagsmys
En god måltid. Kärlek, kalorier och fredag. 2340 likes på sociala medier.
fryspizza, fredagsmys, sociala medier
Ett budgetförsök, fredagen innan lön. Inte världens mest delade bild. 196 ironiska likes.
fredagsys, sociala medier
Den objudne fredagsgästen. Extremt aggressiv. 36 likes, mest från fältbiologer.

 

Reklam på tv = dags för sociala medier

Mitt i allt mys och i reklampausen på TV4 kl 21.40 pillar vi ofta fram telefonen mellan soffkuddarna och kollar in vilka matbilder och annat skoj som våra vänner har postat på alla tänkbara sociala medier. Vi scannar igenom inlägg med ord och taggar som #fredagsmys #tacokväll #tgif #mys #soffhäng och #fryspizza. You name it. Been there, done that. 🙂

Fredagar är bra dagar att nå ut med ditt budskap

Fredagen är bra dag, även  för ditt företag att nå ut till din målgrupp på Facebook. Inte minst om du väljer att använda kortare videoklipp (kortare än en minut) där du berättar om dina produkter eller tjänster. Var glad, personlig och tydlig. Använd med fördel undertexter då cirka 85% av alla Facebookfilmer ses utan ljud. Glöm heller inte att avsluta med en tydlig call to action och inbjud gärna till dialog med din målgrupp.

Fredagsmyset skapar mer engagemang i sociala medier

Crunchbase bekräftar även att vi är som gladast just på fredagarna. Då ökar vårt så kallade lyckoindex med över 10% jämfört med andra dagar. Engagemanget gör att vi mer än gärna läser, delar och lajkar inlägg när vi så att säga är i fredagszonen. Känner du igen dig i ovanstående? Har du mätt din statistik och kollat hur dina inlägg presterar? Det kanske är smart att mäta och justera?

Är du intresserad av mer statistik och tips att testa innan algoritmerna ändras igen? Då kan det vara skoj att läsa mer och inspireras på Crunchbase, Dåligt uppstoppade djur eller på CoSchedule.

fredagsmys, sociala medier, fredag
Bilden ovan är bra matinspiration och ett bra exempel på en microinfluencer som med stor passion och skicklighet har lyckats på Instagram. Malin Jansson är rätt fantastisk och kan ge dig inspiration både i köket och till dina sociala medier. Nu är ribban satt inför nästa veckas fredagsmys 🙂

Kreativ Kraft kan hjälpa dig också!

Kreativ Kraft finns för dig som vill en ny hemsida, webbutveckling, en digital strategi eller hjälp med andra kreativa lösningar. Vi guidar dig rätt i den digitala djungeln. Läs mer om våra tjänster här.

Hinner du inte med att uppdatera din hemsida eller dina sociala kanaler? Då ska du kika på våra tjänster där vi skapar redaktionellt innehåll, schemalägger och publicerar materialet åt dig. Då vet du att dina sociala konton alltid är uppdaterade och du får tid till att göra det som du gör bäst.

Vi arbetar dessutom med print, grafisk design och sociala medier. På Kreativ Kraft bygger vi även webbshoppar, fotograferar, analyserar data samt sökmotoroptimerar ditt material. Alltid med användaren i fokus. Låter detta intressant? Hör av dig till oss, så tar vi en fika och snackar lite! Välkommen. Läs mer om våra tjänster.