digitala strategierGoogle Ads

Syns man inte, så finns man inte. Ja det är en klyscha, men faktum är att den i dagens digitala samhälle till stor del stämmer. Annonser på Google Ads är för många ett måste. Vi hjälper dig såklart! Nyfiken på fler av våra tjänster? Då ska du klicka här.

Google Ads – annonser som syns

Att sticka ut i mängden är inte det lättaste, då konkurrensen är stenhård och många som jagar din målgrupps uppmärksamhet. Vi hjälper dig att skapa kreativa och effektiva annonser som syns, med Google Ads.

Google Ads och dess olika annonstyper

Det finns två typer av Google Ads; Textbaserade annonser, och bildbaserade “Displayannonser”. Textannonser är de som visas högst upp när du Googlar. Displayannonser visas på fördefinierade annonsplatser på olika hemsidor, t ex. längs sidorna eller som en horisontell banner innan eller efter innehållet. De aktiveras baserat på målgruppsinställningar, t ex. målgruppens intressen.

Målgruppsanalys och sökordsanalys

För att skapa kostnadseffektiva och effektiva kampanjer krävs ett gediget förarbete. Vi gör målgrupps- och konkurrensanalyser för att se vad som gör ditt företag unikt och hur du står ut från mängden. För textannonser gör vi alltid en sökordsanalys för att hitta sökorden annonsen riktas mot.

Landningssidor och din USP

När vi vet vad som gör ditt företag och dina produkter eller tjänster unikt börjar arbetet med att förmedla dina USP:ar (“unique selling points”) mot dina framtida kunder.

Här har vi även satt upp fiffiga landningssidor som annonserna pekar till. Där ditt kanonerbjudande finns.

Annonsens inställningar

Nu är det dags att sätta upp annonserna enligt ovan. Samt bestämma geografiskt område och den budget som vi kommer överens om, men också ev. tillägg t ex. telefonnummer.

Som du ser finns det en hel del att tänka på och den här texten finns även i en lite längre version i det här blogginlägget. Kontakta oss så hjälper vi dig att skapa riktigt vassa annonser!

Kreativ Kraft finns för dig som vill en ny hemsida, en digital strategi eller hjälp med andra kreativa lösningar. Vi guidar dig rätt i den digitala djungeln. Läs mer om våra tjänster

Vi kan hjälpa dig också!

Hinner du inte med att uppdatera din hemsida eller dina sociala kanaler? Då ska du kika på våra tjänster där vi skapar redaktionellt innehåll, schemalägger och publicerar materialet åt dig. Då vet du att dina sociala konton alltid är uppdaterade och får tid till att göra det som du gör bäst.

Vi arbetar dessutom med print, grafisk design och sociala medier. På Kreativ Kraft bygger vi även webbshoppar, fotograferar, analyserar data samt sökmotoroptimerar ditt material. Alltid med användaren i fokus. Låter detta intressant? Hör av dig till oss, så tar vi en fika tillsammans!

Vi finns på Sankt Korsgatan 13 mitt i Linköping, antingen mailar du oss eller ringer oss på 0723-006 296