Matilda – Ny praktikant på Kreativ Kraft

Hej! Jag heter Matilda och är just nu praktikant på Kreativ Kraft i Linköping. Att göra praktik är en del av min utbildning Språk, litteratur och media som jag läser på Linköping Universitet. Jag kontaktade Kreativ Kraft då jag är intresserad av kommunikation på olika sätt. Det verkade också som en intressant och givande arbetsplats.

Under mina veckor hittills har jag fått en inblick i hur det kan se ut på en kommunikationsbyrå. Jag har även fått möjligheten att prova på olika arbetsuppgifter. Jag har bland annat deltagit på kundmöten, lärt mig nya program att arbeta i, analyserat strategier inom sociala medier, arbetat med WordPress och mycket mer.

 

Mina Studier

Jag valde att studera Språk, litteratur och media då jag var osäker på vad “jag ville bli när jag blir stor”. Programmet verkade brett och som en bra grund för att sedan rikta in sig på ett mer specifikt område.

Vid andra året på programmet får studenterna göra ett val av inriktning, antingen engelska, svenska eller litteratur. Jag valde att studera svenska språket och känner att det var rätt val för mig. Inom inriktningen får vi studera olika aspekter av svenska som språk där en del av kurserna studeras utifrån ett medieperspektiv.

 

Engagemang i studentlivet

Matilda-Liu-store

Utöver studierna är jag engagerad i studentlivet på LiU. Jag är bland annat marknadsansvarig i den ideella studentföreningen LiU Store som driver en butik på Campus Valla.

Som marknadsansvarig sköter jag olika samarbeten mellan Liu Store och andra studentföreningar samt all marknadsföring och sociala medier. Denna post har ökat mitt intresse för marknadsföring samt kommunikation på olika sätt och är en bidragande faktor till att jag sökte praktik inom det området.

Jag känner även att jag kan applicera erfarenheter från att vara praktikant på Kreativ Kraft i mitt arbete inom LiU Store. Utöver LiU Store jobbar jag på studentcafét Baljan, vilket är en ideell förening som erbjuder det billigaste kaffet till studenter.

 

Mina intressen

Förutom ett intresse inom kommunikation är jag intresserad av foto och film. Detta intresse fick jag utlopp för under mitt år i studentföreningen KoMPaSS, där jag hade posterna Foto&Film samt PR&Info. Posterna innebar bland annat redigering av olika filmklipp på oss i föreningen, fotografering samt skapa innehåll till föreningens sociala medier med mera.

 

Inspirationskällor och skickliga YouTubers

Jag inspireras mycket av olika YouTubers som arbetar med att skapa rörligt content. Sam Evans och Sam Kold är två kreatörer som jag började följa först och som har bidragit mycket till mitt intresse. Chris Burkard är en fotograf vars arbete jag finner otroligt inspirerande och hans dokumentär “Under an arctic sky” (2017) har jag fascinerats över många gånger.

 

Att upptäcka nya platser

Under min uppväxt har jag rest mycket med min familj vilket har bidragit till mitt intresse för att se nya platser i världen. Därför är foton och filmer som speglar en plats eller ett resmål det jag uppskattar mest att få ta del av samt skapa.

Det var lite kort om mina studier och intressen. Jag är förväntansfull på att se vad de nästkommande veckorna som praktikant på Kreativ Kraft har att erbjuda!
Mvh Matilda 🙂