Canva

Canva Publicerat den

Du har säkert hört om Canva någon gång. Det är nämligen ett mycket populärt webbaserat designprogram som innehåller en mängd olika stilmallar redo att användas. Innan du släpper lös din kreativitet kan du välja format för din design. Välj mellan omslagsbild till Facebook, Instagramstory eller kanske ett visitkort och få rätt format redan från början. Du kan även anpassa formatet helt fritt!

Smidigt att använda

För dig som ofta är på språng så finns även programmet som mobilapp. Med andra ord perfekt att sysselsätta sig med på långa tågresor eller under pendlingen till och från jobbet.

“Designa vad som helst. Publicera var som helst” – som Canva själva säger.

Pro- eller gratisversion – båda är toppen!

Bli inte avskräckt av den popup-ruta som dyker upp om Pro-version, klicka bort den så kan du använda en bantad men grym version helt gratis. Du kan välja mellan en rad olika bakgrunder, typsnitt, symboler och andra tillägg för att göra unika designer. Vill du åt alla funktioner och tusentals mallar? Då kan du uppdatera till Pro för 119 kronor per månad.

Canva är för dig med eller utan designerbakgrund

Många som inte har designerbakgrund eller är nya på området prisar Canva för att det är lätt att komma igång med och att det finns bra onlinekurser att ta del av.

Dessutom har teamet på Canva en alldeles utmärkt svensk hemsida där man bjuder på inspiration, tips och trix. Mycket trevligt!

Är du intresserad av fler tips på bra och smidiga redigeringsprogram? Inom en snar framtid kommer vi att posta inlägg där vi tipsar om Over, Unfold samt Storylux!

 

 

 

Tidigare poster

Vi vill rekrytera en grafisk formgivare!

Nu behöver vi på Kreativ Kraft stärka upp vårt ...
9 november, 2021

Instagram TV – Så funkar det!

Instagram TV, eller IGTV, har snabbt blivit en del ...
15 juli, 2021

Instagram “swipe-up” – Har du det som krävs?

Har din Instagram nått 10.000 följare? Grattis! ...
20 juni, 2021

Adobe Spark – Perfekt när du vill piffa till ditt budskap

Har du testat Adobe Spark? Ett härligt design- oc ...
6 juni, 2021