Canva

Canva Publicerat den

Du har säkert hört om Canva någon gång. Det är nämligen ett mycket populärt webbaserat designprogram som innehåller en mängd olika stilmallar redo att användas. Innan du släpper lös din kreativitet kan du välja format för din design. Välj mellan omslagsbild till Facebook, Instagramstory eller kanske ett visitkort och få rätt format redan från början. Du kan även anpassa formatet helt fritt!

Smidigt att använda

För dig som ofta är på språng så finns även programmet som mobilapp. Med andra ord perfekt att sysselsätta sig med på långa tågresor eller under pendlingen till och från jobbet.

“Designa vad som helst. Publicera var som helst” – som Canva själva säger.

Pro- eller gratisversion – båda är toppen!

Bli inte avskräckt av den popup-ruta som dyker upp om Pro-version, klicka bort den så kan du använda en bantad men grym version helt gratis. Du kan välja mellan en rad olika bakgrunder, typsnitt, symboler och andra tillägg för att göra unika designer. Vill du åt alla funktioner och tusentals mallar? Då kan du uppdatera till Pro för 119 kronor per månad.

Canva är för dig med eller utan designerbakgrund

Många som inte har designerbakgrund eller är nya på området prisar Canva för att det är lätt att komma igång med och att det finns bra onlinekurser att ta del av.

Dessutom har teamet på Canva en alldeles utmärkt svensk hemsida där man bjuder på inspiration, tips och trix. Mycket trevligt!

Är du intresserad av fler tips på bra och smidiga redigeringsprogram? Inom en snar framtid kommer vi att posta inlägg där vi tipsar om Over, Unfold samt Storylux!

 

 

 

Tidigare poster

Anpassa din marknadsföring till rätt målgrupp

Den 15 december släpptes Svenskarna och Internet. ...
20 april, 2021

Highlightsen av Svenskarna och Internet 2020

Den 15e december 2020 släpptes årets rapport Sve ...
30 mars, 2021

Matilda – Ny praktikant på Kreativ Kraft

Hej! Jag heter Matilda och är just nu praktikant ...
30 november, 2020

När ska jag posta inlägg på Facebook?

Vi får ofta frågan “när ska jag posta inl ...
6 maj, 2020