E-handeln fortsätter att öka – Låt oss bygga din webbshop

E-handel byggd av Kreativ Kraft

Allt fler inser vikten av att kunna sälja sina produkter och tjänster på nätet genom en webbshop med en smidig betallösning. Något som vi såklart tycket är jätteroligt och som vi gärna hjälper till med. Det ökade behovet av tjänster kring E-handel styrks av rapporten Internet och svenskarna 2019, som berättar att internetanvändare som säljer något på nätet har ökat från 40 procent år 2014 till 60 procent i år.

Svensk E-handel omsatte 300 miljarder 2019

E-handel

Enligt Svensk Handels senaste rapport lägger svenskarna hisnande 300 miljarder kronor på E-handel i år. Detta samtidigt som branschen inom näthandel håller på att mogna på allvar. Den visar även att andelen personer som har avbrutit ett nätköp har minskat från 45 till 40 procent. Kunderna vågar mer och genomför sina köp i större grad än tidigare.

Vår shopping online ökar rejält

Resor är fortfarande den kategori som vi spenderar mest pengar på. Faktum är att vi bokar hotell, hyrbilar, busskort, flyg- och tågbiljetter för inte mindre än 144 miljarder kronor..

När det gäller varor har vi minsann tagit på oss spenderarbyxorna. Populärast är kläder, skor, accessoarer, hemelektronik, livsmedel och dagligvaror.

Tittar vi på tjänster ökar siffrorna även där. Inte minst utbildningar och kurser, spel på bettingsajter, köp av olika typer av försäkringar och betalning av parkering ökar.

E-handel med säker betalning

Med andra ord: Vi handlar online som aldrig förr och tycker om att spendera tid på annonssajter som Blocket och Tradera, utöver alla vanliga webbutiker. Dessutom har betallösningarna blivit allt bättre och säkrare. Detta har resulterat i att många nu inte är lika oroliga när den där klockan, klänningen eller borrmaskinen väl har lagts till i varukorgen. Rapporten visar att hela 80 procent, känner sig idag trygga och säkra vid betalning på internet, varav 31 procent känner sig helt och hållet trygga. Så var det inte för några år sedan.

Webbutiker som är smidiga att använda

Att skapa en webbutik med tillhörande betallösning är med andra ord en tjänst som vi utför relativt ofta. Våra kunder efterfrågar E-handelstjänster som är lätta att förstå och använda. Samtidigt som de är (troligtvis baserat på egna erfarenheter) väldigt måna om att ha en eller flera kända och väletablerade betalningsalternativ. Klarna, Nets samt PayEx är populära och så även Swish.

Webbshop och E-handel efter just dina behov

Kreativ Kraft bygger skräddarsydda E-handelslösningar efter just dina behov. Enkelt, säkert och snyggt. Beroende på din verksamhet och målgrupp så hjälper vi dig att välja en plattform som passar dina och dina kunders behov. Vi är riktigt duktiga på både WooCommerce för WordPress och Magento. Här hittar du vår sida där vi berättar mer om hur vi tänker kring just webbshoppar.

Driva trafik till din webbshop med sociala medier och SEO

Flera av våra kunder väljer att låta oss på Kreativ Kraft hjälpa till med att driva trafik till sin webbshop. Genom att skapa relevanta inlägg i olika sociala kanaler, kampanjer och inte minst genom SEO- optimering, alltså sökmotoroptimering. För att generera konverteringar så behöver din webbshop såklart synas i det digitala flödet vilket vi på Kreativ Kraft är proffs på.

Kreativ Kraft hjälper dig igång med din E-handel

Vi finns på Torggatan 6, mitt i centrala Linköping om du vill komma förbi. Då berättar vi hur vi kan hjälpa dig att kicka igång din försäljning online.

[kkiv_contact_popup form_id=1128 modal_title=”Kontakta oss” button_text=”Hur kan vi hjälpa dig?”]

Mvh Michael, Fredrik, Johan, Julia och Lasse

Fördjupande läsning finns på nedanstående länkar. Annars kan du passa på att skämma bort någon som du tycker om med en blomma från Freshflower webbshop. Vars webbutik vi precis byggt.

Svensk Handel

Internetstiftelsen