Progressive web app - Kreativ Kraft - Kommunikationsbyrå i Linköping

Progressive web app

Postades den

På senare åren har tekniken utvecklas i en rasande takt. Det släpps ny teknik var och varannan dag. Konsumenterna köper mer och mer och vill ha det senaste. Responsive web var den senaste ändringen för hemsidor, men det har inte hänt så mycket sen dess. Fram tills nu. Nu har det börjat synas allt fler så kallade progressive web apps.

Progressive web app (PWA) är en hemsida som beter sig som en app. Vilket innebär att hemsidan laddar fortare och även fungerar när du har dålig täckning eller är offline. Det finns flera fördelar med att använda sig av en PWA-hemsida, bland annat så fungerar den i alla webbläsare och svarar oavsett om du använder en surfplatta, mobil eller dator. Den gör det även lättare att dela URL-adresser. PWA-hemsidor beter sig som en app när du lägger till den på hemskärmen.

En PWA-hemsida laddar inte om på samma sätt som en “vanlig” hemsida. PWA är utformade med extremt snabba belastningstider och eliminerar många av de steg som krävs för att få åtkomst till vissa typer av information eller funktioner direkt från en webbplats. De har också inbyggd intelligens som fångar användarbeteenden och inställningar så att appen kan leverera en mer personlig upplevelse. Enligt Google kommer 53% av användarna att överge en webbplats om det tar längre tid än 3 sekunder att ladda om. Som ni förstår ökar intresset av hemsidan om den är PWA-anpassad. PWA-hemsidor skapar större engagemang hos användaren och gör det även lättare att interagera på hemsidan.

Här kommer ett exempel på vad en PWA-hemsida kan göra ”Min lokala mataffär har gått från parkeringsskiva till att ersätta utlägget för en parkeringsbiljett. Det går att betala med antingen biljett eller App. Självklart är det inte samma App som vid den andra parkeringsplatsen jag emellanåt parkerar på. Så jag betalar med kort.Vad som hade kunnat hända istället var att jag öppnat en webbsida och betalat där. Fem minuter innan tiden går ut hade jag kunnat få en push-notis som frågade om jag ville fylla på med mer tid. När jag väl använt tjänsten några gånger hade jag fått frågan ifall jag ville lägga till en genväg för den på min hemskärm. Från det ögonblicket hade den varit precis om en app. Förutom att jag aldrig besökt en app store eller installerat något”.

PWA är framtidens sätt att bygga hemsidor. Vi kommer att få se allt mer av PWA hemsidor nu när även Apple har börjat se över detta. En PWA hemsida skulle bara innebära fördelar för användaren. Användandet av PWA-hemsidor är dock inte lika självklart för distributören, som istället förlorar pengar då kostnaden för att köpa en app försvinner för användaren.

Tidigare poster

Kreativ Kraft lanserar LFCs nya hemsida

Kreativ Kraft är väldigt stolta och glada över ...
16 mars, 2018

Ta kontroll över era sociala medier

Enligt rapporten svenskarnas internet 2017 använd ...
14 november, 2017

Hur skapar du en bra 6-sekundersannons?

Efter att Youtube började använda sig av en ny a ...
14 september, 2017
more is more