Instagram “swipe-up” – Har du det som krävs?

instagram swipe up

Har din Instagram nått 10.000 följare? Grattis! Då är du en av dem som har möjligheten att använda “swipe-up”-funktionen när du publicerar en story på Instagram. Om du är en av dem som ännu inte har en följarskara i liknande antal som invånare i Gislaveds kommun – häng kvar ändå, det är aldrig fel att vara förberedd! 

Hur fungerar det då med Swipe-up på Instagram?

När du publicerar en story på Instagram har du möjligheten att lägga till en länk som dina följare kan gå till genom att “swipe- up”. Detta gör så att du enkelt kan länka till dina andra kanaler eller utomstående sidor.

När är det bra att använda?

Du ska dela med dig att du skrivit ett nytt blogginlägg, lagt upp en ny youtubevideo eller läst en otroligt bra artikel. Då kan du med fördel göra en instagram-story där du uppmanar läsarna att läsa inlägget/kolla på videon osv. I storyn adderar du länken till innehållet genom swipe-up-funktionen. Det gör så att dina följare enkelt kan dra fingret uppåt och läsa/kolla på det du rekommenderar. 

Om du istället gör en story om en produkt du testat eller gillar, kan du istället länka till produkten i storyn. Dina följare ser produkten, sveper upp och kan enkelt klicka hem den själv. By the way, vad snygg den gamla klassiska Instagramloggan till höger var… ?

Varför ska du använda “swipe-up”?

Dina uppmaningar blir mer effektfulla då det är oerhört enkelt för dina följare att dra fingret uppåt och vips! Det skapas en mer aktiv interaktion som man ofta går miste om genom att endast skriva “gå in på …… för att köpa/se/läsa”. Detta då Instagram tyvärr inte tillåter länkar i stories och inlägg. 

Genom att länka till dina andra kanaler utanför Instagram ökar du trafiken även dit. Det är ett bra sätt att få alla dina kanaler att växa.

För att inte dina följare ska missa din story är det även smart att göra ett inlägg i det huvudsakliga flödet där du puffar för din story, då kan inte dina följare missa något!  Kör hårt och lycka till! 🙂

Ps: Här kommer en lista på Instagrams fem största konton. Snacka om att de kan använda Swipe-Up…

1: Instagram själva med 390 miljoner följare

2: Christiano Ronaldo: 276 miljoner följare

3: Ariana Grande: 231 miljoner följare

4: Dwayne The Rock Johnson: 228 miljoner följare

5: Kylie Jenner med 225 miljoner följare