Maasai Nature

Ny responsiv hemsida med fokus på användarvänlighet och SEO

Maasai Nature – Case

Ylva Lesirwa och hennes man Goodluck driver tillsammans familjeföretaget Maasai Nature. Företaget har hittat sin nisch på marknaden och erbjuder sina kunder skräddarsydda safariresor till Tanzania.

Maasai Nature – svenskspråkiga guider och brett kontaktnät

Det unika med Maasai Nature är att du som kund får möjligheten att uppleva Tanzania med en svensktalande guide. En guide som har lång erfarenhet av att guida västerländska och i synnerhet svenska turister bland landets ståtliga natur.

Maasai eller Massaj? Båda är rätt

Maasai är den korrekta benämningen av detta fantastiska folkslag, tidigare skrev man även masai vilket nu anses fel. Stavningen Maasai betyder ”folket som pratar maa”. Vi svenskar kallar dem för Massajer.

Fantastiska destinationer och upplevelser

Med Ylva och Goodlucks hjälp kan du som resenär planera ihop olika resekombinationer till fantastiska destinationer. Här hittar du tips om resor till Kilimanjaro, Ngorogorokratern, flera av landets nationalparker, Massajbyar samt den exotiska ön Zanzibar.

maasai nature referenscase

Ny responsiv hemsida

För att nå ut till rätt målgrupp vände sig Ylva till oss på Kreativ Kraft. Ylva behövde en hemsida som tillsammans med sociala medier kan ge företaget en användarvänlig plattform att nå sina kunder på.

Kilimanjaro, Zanzibar, sol och bad

Stanna gärna kvar efter din safariresa och prova på andra upplevelser. Detta kan till exempel handla om bergsbestigning på Kilimanjaro, samt sol och bad på Zanzibar. Just mixen mellan aktiviteter och avslappning med fantastiskt djurliv är en populär upplevelse.

Grafisk design och ny grafisk profil

De kreativa krafterna skissade upp några olika designförslag och en grafisk profil. Maasai Nature hade redan en karaktäristisk logga så vi byggde dess grafiska profil samt sajten kring den. Vi ville få med känslan av safari och Afrika genom att använda oss av dessa fina bilder som inspiration till sajtens design. Foton scannades in, redigerades och så även kartor. Dessa tillsammans med beskrivande resetexter och fina bilder gör sajten trevlig och inspirerande. Håll med om att du blir aningen resesugen när du ser de härliga naturbilderna?

Maasai Nature är lättläst och lättnavigerad

Maasai Nature har en hel del information på sin hemsida. Vi fick en en mängd olika texter av Ylva som vi sedan har arbetat om. Vi ökade läsbarheten, delade upp stycken, slog ihop och kortade materialet och lättade upp alla bilder. Hemsidan fick en enkel navigationsstruktur och även en grundläggande sökmotoroptimering med Yoast.

Teknisk optimering och test

Vi gjorde även en teknisk optimering där hemsidan presterade mycket bra. Sidan försågs även med formulär, bildspel och länkar till uppstartade konton på sociala medier.

Nu har Maasai Nature en grundplattform att stå på. Maasai Nature ska vara en sajt som inspirerar dig att resa. En sida där du hittar eldsjälar som har kompetens, erfarenhet och kontaktnät att förverkliga dina resedrömmar. För mer info och inspiration, besök Maasainature.se och ta gärna en titt på Maasai Natures Instagramkonto.

Vi kan hjälpa dig skapa en användarvänlig hemsida också!

Behöver du en ny hemsida eller hjälp med digitala utmaningar? Är du osäker på digitala strategier, vill att någon sköter dina sociala medier, skapar innehåll åt dig eller är nyfiken på hur du ska dra igång din hemsida eller webbshop? Då ska du höra av dig till oss på Kreativ Kraft.

Vi finns på Sankt Korsgatan 13 mitt i Linköping, och vi har gott kaffe. Tillsammans hittar vi en lösning för dina behov. Läs mer om våra tjänster.