Åtvidabergs Sparbank

Digital strategi och content

Klassisk bank med smart kommunikativt tänk

Vi fick i uppdrag att hjälpa Åtvidabergs Sparbank att förbättra sin kommunikation i deras digitala kanaler. Det här är en anrik bank med lång historik sedan starten 1867, och dessutom ett roligt projekt.

Digital strategi, ROI och projektplan

Vårt uppdrag bestod av att ta fram en digital strategi. Vi definierade målsättning, tillvägagångssätt, kanalprioritering, önskad ROI, intern resursplanering samt tidsplan och projektbudget.

Sociala medier samt innehållsplanering

Det vi kom fram till var att vi ska kommunicera med bankens kunder där de befinner sig. En kanal lyste klarare än andra för ändamålet och det var Facebook. Vi etablerade en Facebooksida för Åtvidabergs Sparbank, gjorde en contentplan och hjälpte till att ta fram de första inläggen.

Analys och förbättrad navigation

Vi ville också förbättra bankens hemsida. För bästa resultat analyserade vi den befintliga hemsidan. Där fanns en hel del inaktuell information men vi såg även att det krävdes ganska många klick för att hitta den önskade informationen.

Åtvidabergs Sparbank har en personlig kommunikation

Detta resulterade i att vi förenklade strukturen för att minska antalet klick. Vi rensade ut gammal information, uppdaterade känslan med nya bilder och fokuserade på att skapa en personlig stämning. För banken är det viktigt att vara nära och personlig, därför lade vi in kontaktpersoner med bild och kontaktuppgifter för respektive tjänst. På så sätt vet kunden vem man ska prata med och får även ett ansikte på personen.

Bilderna tog Fotograf Cissi Möller och dessa blev en viktig del i förnyelseprocessen. Bilderna signalerar att banken vill vara nära kunderna och att den är en viktig del av ortens utveckling.

Nyfiken på hur Åtvidabergs Sparbanks hemsida ser ut?

Vi kan hjälpa dig också!

Behöver du en ny hemsida eller hjälp med digitala utmaningar? Är du osäker på digitala strategier, vill att någon sköter dina sociala medier, skapar innehåll åt dig eller är nyfiken på hur du ska dra igång din hemsida eller webbshop? Då ska du höra av dig till oss på Kreativ Kraft.

Vi finns på Sankt Korsgatan 13 mitt i Linköping, och vi har gott kaffe. Tillsammans hittar vi en lösning för dina behov.

Så tar vi en fika tillsammans!