Vad gör en hemsida bra?

Här kommer en puff för ett av våra poddavsnitt. Den här gången ska vi prata om hemsidor och vad det är som gör en hemsida bra. Vad ska den innehålla, vilket syfte fyller den samt hur bör man tänka när det gäller design och sökbarhet? Detta och en hel del annat diskuterar Michael Elofsson och Tomas Tränkner om i det här avsnittet av Entreprenörsdriv som släpptes den 23 juli. Perfekt lyssning för dig som har, eller funderar på att skaffa en ny hemsida; som din målgrupp kommer att förstå och uppskatta.

Vilka funktioner gör en hemsida bra?

En bra och relevant hemsida bör ha ett antal viktiga funktioner. För det första bör den vara användarvänlig och enkel att navigera, med tydliga menyer och en intuitiv layout. Responsiv design är också viktigt, så att hemsidan fungerar smidigt på alla enheter och skärmstorlekar.

Tänk på sökmotoroptimering och snabba laddtider

Snabb laddningstid är avgörande för att undvika att tappa besökare. Möjligheten att interagera och engagera besökarna genom formulär, kommentarsfält eller sociala medier kan också vara värdefullt. Slutligen bör en bra hemsida vara optimerad för sökmotorer och ha relevant och kvalitativt innehåll för att rankas högt i sökresultat.

Behöver du hjälp med detta? Såklart hjälper vi dig. Kolla in våra tjänster där kan du läsa mer om sökmotoroptimerade hemsidor och hur vi resonerar kring dessa. Där ser du vad vi kan göra för dig. Vi har även ett annat blogginlägg med beskrivningar av våra andra poddavsnitt. Detta hittar du här.