Tre tips för dig som vill bli en bättre bloggare

Att driva en blogg har flera fördelar. För det första kan du sprida din kunskap vidare till bättre behövande. För det andra kan du skapa och bibehålla viktiga relationer samtidigt som du ökar din synlighet. Om du går i tankarna på att starta en blogg eller bara vill bli en bättre bloggare behöver du inte vänta längre. Fördelarna är många! Att veta i vilken ände du ska börja kan däremot vara något som bromsar upp dina planer.

Följ nedanstående tre P:n för att bli en bättre bloggare

För att bli ett proffs på att blogga kan du för enkelhetens skull dela upp uppgiften. Tre olika P:n blir planering, produktion och publicering. Vi går metodiskt igenom varje P. Du får full koll på hur du blir en bättre bloggare och enkelt kan ta det här i mål.

P nr 1: Planering

Att planera och fastställa en metod för hur du ska jobba med din blogg är en bra grund. Här kan du givetvis ta hjälp av dina kollegor för att komma framåt. Kanske kan ni tillsammans fastställa vilket typ av innehåll som kommer fungera bäst. Tänk på er målgrupp och gemensamt sätt vilka sökord som är viktiga för er. Ett tips är att planera flera artiklar i en tidsperiod framöver så att det finns en buffert, på så sätt kan ni fortsätta arbeta metodiskt med bloggen.

P nr 2: Produktion

När planeringen är satt är det dags för produktionsstadiet. Exakt hur man väljer att lägga upp produktionen kan variera, dels beroende på vilket stöd man har på arbetsplatsen, dels beroende på innehållet i texterna. Oavsett vilken metod ni väljer är det viktigt att ha tonalitet och sökmotoroptimering i åtanke när ni skriver. Om ni är flera som skriver till samma blogg är det extra viktigt att ni för en gemensam dialog om vilken tonalitet och vilket språk ni ska använda. Ni vill till högsta pris undvika en blogg där det är tydligt för läsaren att ni är flera olika skribenter.

P nr 3: Publicering

Att publicera handlar inte bara om att trycka på en knapp och se texten bege sig ut i cyberspace. Att tänka över sina CTAs, call to action, är nyttigt eftersom det innebär att du verkligen arbetat med texten och har en klar bild av vad du vill att läsaren ska reagera på. Tänk gärna efter en extra gång innan du publicerar, så att du är säker på att du inte missar något! Tack för att du läste ända hit. Använder du dig av dessa tips kommer du bli en bättre bloggare! Kör hårt och lycka till!

Behöver du lite mer inspiration? Här är CreateAndGo´s lista över några av världens största bloggare. Nyfiken på våra tjänster och vad vi kan hjälpa dig med? Spana då in den här sidan. Och kontakta oss sedan så sätter vi oss ner och tar fram en plan tillsammans.