Torn1

Torn1 – vad har vi gjort här?

Torn1 är en restaurang som värdesätter gott mathantverk. Kvalitet och hantverksskicklighet är centralt, liksom det naturliga, närproducerade och ekologiska. Såväl traditionell husmanskost som vegetariskt serveras. Torn1 står helt enkelt för gourmetmat utan krångligheter.

Lokalerna är inhysta i en gammal industribyggnad med mycket tegel och tunga ståldörrar. Inredningen har till stor del bevarats eller varsamt omformats och inretts i stilen industrial chic med grovt trä, läder och borstat stål. Byggnadens enkla och grova själ går igen även i den grafiska designen. Maten, såväl som miljön, är äkta och genuin.

Ett besök på Torn1 ska vara en både estetisk och gastronomisk upplevelse av hög kvalitet. Detta skall återspeglas i det grafiska uttrycket och på de följande sidorna berättar vi hur det görs på bästa sätt.

En grafisk identitet som återspeglar känslan i Torn1

Torn1 fokuserar på mathantverk och gastronomisk skaparglädje. Inredningen i restaurangen, den grafiska profilen och hemsidan skapades som en naturlig förlängning av känslan i de varsamt restaurerade lokalerna som tidigare var ett gammalt slakteri. Profileringen skapade kännedom om Torn1 och genererade uppmärksamhet och engagemang i både traditionella och sociala medier.

Eftersom det är en ny verksamhet behövdes en helt ny profil med allt från konceptuell inredning i själva restaurangen till logotyp, grafisk profil, hemsida och framtoning i sociala medier. Utmaningen var att redan från början sticka ut och lyckas dra folk till restaurangen som ligger en bit utanför centrala Linköping.

Design som skapar igenkänning

Namnet Torn1 valdes för att anspela på området som i folkmun kallas för Tornet och anspelar även på gatuadressen Tornbyvägen 1. Logotypens utformning tillsammans med den grafiska profilen skapar en igenkänning som snabbt kopplar an till området. Byggnaden har varit ett gammalt slakthus och den gamla industriella byggnaden har bevarats under den varsamma restaureringen. Konceptet industrial chic innebär grovt trä, tegel, betong, borstat stål. Det lite grovhuggna och robusta i lokalerna har blivit en del av framtoningen. Allt grafiskt material, inredningen, logotyp och namn hänger alltså ihop i det övergripande konceptet.

Torn1 fick en koppling mellan profil och inredning

Kopplingen mellan just grafisk profil och den faktiska inredningen i lokalen förstärktes till exempel då vi gav en av de stora matsalarna ett golv som motsvarar det svartvita mönstret i den grafiska profilen. Denna typ av kontinuitet skapar en harmonisk och genomtänkt helhet ner i detaljerna som förstärker upplevelsen av förstklassig restaurang. Framtagning av andra grafiska element som kompletterar helhetsbilden ska vara lätta att anpassa till de olika material som används för marknadsföringen av företagets olika pelare.

Torn1 är en av Linköpings bästa restauranger! Läs mer om Restaurang Torn1.

Vi kan hjälpa dig också!

Behöver du en ny hemsida eller hjälp med digitala utmaningar? Är du osäker på digitala strategier, vill att någon sköter dina sociala medier, skapar innehåll åt dig eller är nyfiken på hur du ska dra igång din hemsida eller webbshop?

Vi finns på Sankt Korsgatan 13 mitt i Linköping, och vi har gott kaffe. Tillsammans hittar vi en lösning för dina behov.

Så tar vi en fika tillsammans!