Sonark Arkitektkontor fick en ny responsiv hemsida

sonark arkitekter abSonark är ett fristående arkitektkontor vars vision är att rita stilrena, funktionella och nytänkande byggnader där människan står i centrum. På kontoret arbetar arkitekter starkt sammansvetsade med byggnadsingenjörer för att tillsammans skapa de bästa lösningarna.

Vi fick i uppdrag att ta fram en ny hemsida med uppfräschad design utifrån Sonarks grafiska profil. Den befintliga hemsidan fungerade inte alls på mobila enheter och behövde dessutom en del kärlek och tekniska uppdateringar. Nedan ser du några screenshots från den nya hemsidan.

Stort projektgalleri, lätt att hitta och med fina bilder

Vi blev under det här projektet varse om hur många hus, skolor, kontor och andra lokaler som Sonark har ritat genom åren. Inte minst när vi uppdaterade och publicerade det stora och respektingivande galleriet på de fastigheter som man tillsammans med ett stort antal byggherrar uppfört. För den bästa funktionaliteten valde vi därför att bygga upp den nya hemsidan med WordPress. Efter en kravanalys adderade vi därefter ett flertal skräddarsydda funktioner.

sonark arkitekterAllt innehåll sågs över och uppdaterades. Fokus låg på läsbarhet, och enhetlighet. För att skapa en tydlig struktur och enhetlig design valde vi att beskära och redigera samtliga bilder. Nu ser de bra ut och vi fick även en trevlig synergi då de lättare bilderna ser till att ladda sidan riktigt fort

Sonark fick bättre struktur och innehåll

Den nya hemsidan har en relativt tydlig struktur. På startsidan visas nu ett smakprov från några av de senaste byggprojekten. Dessa ligger i ett galleri som nu är uppdaterade i tio olika kategorier. Dessa kommer man nu åt väldigt enkelt genom menyn. Samtliga har ett bildspel med flera bilder, ofta med fasader, planlösningar och beskrivningar. Här finns också kortfattad information om samtliga inblandade parter, årtal och adresser.

SEO och teknisk optimering = Sonark har en snabb hemsida

Sidan behövde även sökmotoroptimeras då de befintliga texterna av förstående skäl var väldigt korta och sidorna saknade mellanrubriker och metabeskrivningar. Med detta på plats samt några optimeringar i Yoast SEO fick vi positiva resultat. När vi testade sidan efter att ha gjort en teknisk optimering kunde vi se att den blivit rejält mycket snabbare än tidigare. Nu laddar den snabbt, är responsiv och fungerar bra på samtliga plattformar i en mängd olika browsers.

Lite drygt en tredjedel av Sonark på plats. Här illustreras tydligt den lycka som upplevs när den nya hemsidan lanserats och fungerar utmärkt, även i mobil och i surfplattor. Så var icke fallet tidigare.

Läs mer på Sonark Arkitekter AB.

sonark arkitekter abKreativ Kraft kan hjälpa dig också!

Vi finns för dig som behöver en ny hemsida eller vill ha hjälp med olika digitala utmaningar.

På Kreativ Kraft arbetar vi även med print, grafisk design och sociala medier. Vi hjälper dig med att sköta och uppdatera dina sociala kanaler och skapar redaktionellt innehåll till dem.

Vi bygger webbshoppar, fotograferar, analyserar data samt sökmotoroptimerar ditt material. Låter detta intressant? Hör av dig till oss!

Vi finns på Torggatan 6 mitt i Linköping, och vi har gott kaffe. Tillsammans hittar vi en lösning för dina behov. Läs mer om våra tjänster.