Sonark Arkitektkontor fick en ny responsiv hemsida

Sonark Arkitektkontor fick ny responsiv hemsida

sonark arkitekter abSonark är ett fristående arkitektkontor vars vision är att rita stilrena, funktionella och nytänkande byggnader där människan står i centrum. På kontoret arbetar arkitekter starkt sammansvetsade med byggnadsingenjörer för att tillsammans skapa de bästa lösningarna.

Vi fick i uppdrag att ta fram en ny hemsida med uppfräschad design utifrån Sonarks grafiska profil. Den befintliga hemsidan fungerade inte alls på mobila enheter och behövde dessutom en del kärlek och tekniska uppdateringar.

Nedan ser du några screenshots från den nya hemsidan. Först ut är den omgjorda personalsidan med stilrena svartvita bilder, kontaktinformation samt fakta om respektive kollega.

Stort projektgalleri, lätt att hitta och med fina bilder

Vi blev under det här projektet varse om hur många hus, skolor, kontor och andra lokaler som Sonark har ritat genom åren. Inte minst när vi uppdaterade och publicerade det stora och respektingivande galleriet på de fastigheter som man tillsammans med ett stort antal byggherrar uppfört. Den nya sajten byggdes i WordPress och fick sedan skräddarsydd funktionalitet och ett knippe plugins som behövdes.

sonark arkitekterAllt innehåll sågs över och uppdaterades. Fokus låg på läsbarhet, och enhetlighet. Bilderna beskars och redigerades så att de ser bra ut och även är så pass lätta att sidan får bra resultat när det gäller hastighet.

Bättre struktur och innehåll

Den befintliga sidan har en relativt tydlig struktur. På startsidan visas smakprov från några av de senaste byggprojekten. Dessa är nu uppdaterade i tio olika kategorier. Dessa kommer man nu åt väldigt enkelt genom menyn. Samtliga har ett bildspel med flera bilder, ofta med fasader, planlösningar och beskrivningar. Här finns också kortfattad information om samtliga inblandade parter, årtal och adresser.

Sökmotoroptimerad och tekniskt optimerad = snabb hemsida

Sidan behövde även sökmotoroptimeras då de befintliga texterna av förstående skäl var väldigt korta och sidorna saknade mellanrubriker och metabeskrivningar. Med detta på plats samt några optimeringar i Yoast SEO fick vi positiva resultat. När vi testade sidan efter att ha gjort en teknisk optimering kunde vi se att den blivit rejält mycket snabbare än tidigare. Nu laddar den snabbt, är responsiv och fungerar bra på samtliga plattformar i en mängd olika browsers.

En tredjedel av Sonark på plats. Så här glada blir man när hemsidan lanserats och fungerar utmärkt även i mobil och i surfplattor. Så var icke fallet tidigare.

Läs mer på Sonark Arkitekter AB.

sonark arkitekter abKreativ Kraft kan hjälpa dig också!

Vi finns för dig som behöver en ny hemsida eller vill ha hjälp med olika digitala utmaningar.

På Kreativ Kraft arbetar vi även med print, grafisk design och sociala medier. Vi hjälper dig med att sköta och uppdatera dina sociala kanaler och skapar redaktionellt innehåll till dem.

Vi bygger webbshoppar, fotograferar, analyserar data samt sökmotoroptimerar ditt material. Låter detta intressant? Hör av dig till oss!

Antingen mailar du oss eller ringer oss på 0723-006 296

Vi finns på Torggatan 6 mitt i Linköping, och vi har gott kaffe. Tillsammans hittar vi en lösning för dina behov. Läs mer om våra tjänster.