Så skriver du artiklar som lockar fler läsare

Siffernissarna och analytikerna på Semrush.com har låtit sina datorer jobba fram spännande statistik om hur du skapar artiklar och innehåll som når rejält med engagemang. Artiklar som lockar fler läsare med andra ord.

Här är några tips som de kom fram till efter att ha tröskat igenom ett statistikunderlag baserat på mer än 700.000 artiklar.

Skriv texter med långa och utförliga rubriker. Texter vars rubrikfält innehöll mer än 14 ord resulterade i dubbelt så mycket trafik och delningar som en text med kortare rubrik. Dessutom genererade de längre rubrikerna fem gånger så många backlinks.

Det finns ord som fungerar otroligt bra och driver trafik som attan. Listor driver mycket trafik OCH delningar. Guider är ett bra sätt att få trafik samt även ”gör så här”-inlägg. Dessa fungerar alltid.

Skriv långt! Artiklar med mer än 3000 ord genererar enligt Semrush tre gånger så mycket trafik som artiklar mellan 900-1200 ord. Dessa längre artiklar får även fyra gånger mer delningar och 3,5 gånger så många backlinks som de kortare texterna.

36% av dina artiklar som börjar med H2 samt H3-taggar presterar bättre när det gäller trafik, delningar och backlinks.

Återigen listor är da shit. Om en artikel om 500 ord har fem listor genererar denna fyra gånger mer trafik och dubbla antalet delningar jämfört med en text utan listor.

Nyfiken på mer statistik att tillämpa på din sajt för att sedan analysera och se om det ger några ökningar? Eller vill veta mer om artiklar som lockar fler läsare, då ska du besöka: Semrush.